Nyugdíjcélú megtakarítás

2014. január 1-jével az öngondoskodás élénkítése érdekében a nyugdíjcélú életbiztosítási termékeket az Állam 20% adó-visszatérítéssel teszi még kedvezőbbé!

Az adókedvezményt olyan nyugdíjbiztosításokra kaphatják az ügyfelek, amelyek 2014.01.01. után kötődnek és, amelyeknél a biztosító akkor szolgáltat, ha

  • a biztosított megszerzi a társadalombiztosítási nyugellátásra való jogosultságot,
  • vagy eléri a szerződés kötésekor érvényes törvényes nyugdíjkorhatárt,
  • vagy az egészségi állapota legalább 40 %-os mértékben károsodik,
  • vagy ha elhalálozik.

A nyugdíjbiztosítási szerződésekre az évente félretett összeg 20%-a, de maximum évi 130.000 Ft igényelhető vissza, minden évben. A visszatérített összeg közvetlenül a szerződésre kerül könyvelésre, mely ezzel a megtakarítást gyarapítja!

A nyugdíjbiztosítás az állami nyugdíjtól független. Célja az öngondoskodás és a biztos jövedelem megteremtése a nyugdíjas évekre. Kifizetéskor kérhető a megtakarítás egy összegben vagy járadék formájában. A járadékfizetés alatti elhalálozás esetén a fennmaradó járadék örökölhető!

Más nyugdíjcélú termékekkel (NYESZ, Önkéntes nyugdíjpénztár) együtt, az igénybe vehető adókedvezmény mértéke elérheti az évi 280.000 Ft-ot!

A nyugdíjcélú életbiztosításoknak az egyik legfőbb előnye - a NYESZ-szel és a pénztárakkal szemben -, hogy van benne biztosítási védelem, vagyis, ha biztosított rokkanttá válik, vagy elhalálozik, akkor lényegesen több szolgáltatást kap Ő vagy a kedvezményezett, mintha egy pénztárban vagy NYESZ-en takarékoskodott volna. Emellett többféle portfólió közül választhatja ki az ügyfél az igényeinek megfelelő befektetési lehetőséget!

Kérjen Tőlünk személyre szabott ajánlatot!

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!