Gépjármű biztosítás

Kötelező-felelősségbiztosítás: A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alapján a biztosító a gépjármű üzemeltetése során másoknak okozott károkat téríti meg. Mivel közúti forgalomban gépjármű csak úgy vehet részt, ha üzembentartója érvényes gépjármű felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkezik, erre a biztosításra minden gépjármű tulajdonosnak szüksége van! Kiegészítő kockázatokkal, egyedi igények alapján bővíthető.

Összehasonlítás


Casco biztosítások:

  • Teljekörű fedezet: a teljes körű védelmet kínáló módozat kártérítést nyújt törés, lopás, elemi kár és üvegtörés esetére is. Számos önrészvariáció (Önrészesedés: a kár azon része, amelyet a szerződés alapján a biztosított magára vállal. Minél nagyobb a vállalt önrészesedés, annál alacsonyabb lesz a biztosítás díja. Fajtái: az abszolút önrészesedés és az integrál önrészesedés /ezekről bővebben a biztosítási szótárban olvashat/) közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbet. A területi hatály biztosítónként változhat.

 

  • Lopás casco: a teljes körű casco biztosítási díj csupán 15-30 százalékáért nyújt védelmet a teljes gépjármű ellopásának esetére. 3-féle önrész-mérték (10, 20, 30%) közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbet. A területi hatály biztosítónként változhat.

 

  • Törés casco: baleseti jellegű töréskárok, üvegkárok, elemi károk (tűzkár, robbanás- és összeroppanáskárok, villámcsapás károk, viharkárok, árvízkárok, belvízkárok, felhőszakadás, egyéb vízelöntés, földmozgáskárok, jégverés, lezúduló hótömeg) esetén fizet a biztosító.

 

  • Totálkár: Baleseti jellegű töréskárok, elemi károk (tűzkár, robbanás- és összeroppanáskárok, villámcsapás károk, viharkárok, árvízkárok, belvízkárok, felhőszakadás, egyéb vízelöntés, földmozgáskárok, jégverés, lezúduló hótömeg), lopás károk, rongálás és vandalizmus károk, rabláskárok esetén amennyiben a gépjármű TELJESEN MEGSEMMISÜL, vagyis műszaki- illetve gazdasági totálkáros lesz, illetve ellopják!

 

  • Vételár-biztosítás: A vételár-biztosítás casco és kötelező biztosítás mellé köthető kiegészítő biztosítás. A szolgáltatás lényege, hogy totálkár (GFB és CASCO), illetve lopás (CASCO) esetén megtéríti azt a különbözetet a szerződőnek, ami a gépjármű megvásárlásának összege és a kárkori piaci értéke között fennáll.

Összehasonlítás

 

{chronoforms}biztositasok{/chronoforms}