Casco biztosítás

Casco biztosítás kötése ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott főleg azokra a gépjárművekre – legyen szó személyautóról, teherautóról, vontatóról, vagy akár motorkerékpárról -, melyek újak, vagy még nem múltak 10-12 évesek. Casco biztosítás tehát nem csak új gépjárműre köthető.

A biztosítás megkötésével gondoskodunk arról, hogy egy esetleges kár(okozás) esetén saját gépjárművünkben keletkezett kár is megtérüljön.

A casco szerződést megkötheti a gépjármű tulajdonosa, vagy az üzembentartója.

Javasolt a teljes körű casco biztosítás megkötését választani, mely fedezet nyújt törés, lopás, részlopás, totálkár, elemi kár és üvegtörés károkra is, de egyes biztosítók lehetőséget nyújtanak részcasco kötésére is, amikor a szerződő válogathatja összeg a casco fedezeteket.

A casco biztosításnál úgynevezett önrész levonást alkalmaznak a biztosítók.

Az önrész két részből áll.

Egyrészt beszélhetünk százalékos önrészről, mely 10-20-30 %-os lehet, másrészt forintos önrészről is, ami 10.000 Ft-tól akár 1 millió Forintig is kiterjeszthető. A kötés alkalmával mind a két önrészből választani kell, és káresemény esetén minden esetben a nagyobb összeg kerül levonásra.

Az alap casco termék mellé számtalan kiegészítő biztosítást választhat a szerződő, például: baleset-biztosítás, poggyászbiztosítás, asszisztencia szolgáltatások, hibás tankolás, gyermekülés biztosítás stb.

Casco biztosítást gyorsan köthet bárki az internetes felületeken, de a termék felépítése korántsem olyan egyszerű, így érdemes szakemberhez fordulni.

A BEMBOZ Kft. a casco biztosítások széles választékát kínálja ügyfelei részére. Összehasonlítjuk Önnek a biztosítók által kínált termékeket és segítünk a választásban.