GAP, vételárbiztosítás

A GAP biztosítás általában a CASCO biztosítás kiegészítésére szolgál.
A GAP = Garantált Eszköz Védelem.

Lopás, vagy saját és más által okozott totálkár esetén a gépjármű teljesen megsemmisülhet. A teljes megsemmisülés következtében minden esetben pénzügyi veszteség a következmény.

Az ilyen pénzügyi veszteségek fedezésére jöttek létre a casco biztosítás mellé köthető vételár (GAP) biztosítások.

A GAP termékek megkötése általában gépjármű vásárláskor és / vagy finanszírozásakor ajánlottak, annak érdekében, hogy megvédje az ügyfelet egy esetleges totálkár, lopáskár esetén felmerülő pénzügyi veszteség ellen, vagy a finanszírozó felé fennálló tartozás kiegyenlítésénél.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a casco biztosítás kártérítésének alapja a gépjármű piaci (általános) értéke a biztosítási káresemény időpontjában, amelyből még levonásra kerül a casco önrész is. A GAP biztosítás megtéríti a casco biztosító által kalkulált piaci érték és az eredeti vételár közötti különbözetet.

A GAP termékek az alábbi esetekben téríthetnek például:

  • a gépjármű eredeti vételára és a kárkori piaci értéke (EuroTAX érték) közötti különbséget fedezi totálkár, illetve elemi kár, lopáskár, elrabláskár esetén
  • casco önrészesedést téríti meg totálkár, illetve elemi kár, lopáskár, elrabláskár esetén.
  • a gépjármű finanszírozónál nyilvántartott kárkori fennálló tartozása és a kárkori piaci érteke közötti különbözetet fedezi totálkár, illetve elemi kár, lopáskár, elrabláskár esetén, a casco önrész visszatérítésével kiegészítve

 

A BEMBOZ Kft. több fajta GAP terméket is értékesíti ügyfelei részére.

 

Kérjen ajánlatot Tőlünk!