Nyugdíjcélú megtakarítás

2014. január 1-jével az öngondoskodás élénkítése érdekében a nyugdíjcélú életbiztosítási termékeket az Állam 20% adó-visszatérítéssel teszi még kedvezőbbé!

Az adókedvezményt olyan nyugdíjbiztosításokra kaphatják az ügyfelek, amelyek 2014.01.01. után kötődnek és, amelyeknél a biztosító akkor szolgáltat, ha

  • a biztosított megszerzi a társadalombiztosítási nyugellátásra való jogosultságot,
  • vagy eléri a szerződés kötésekor érvényes törvényes nyugdíjkorhatárt,
  • vagy az egészségi állapota legalább 40 %-os mértékben károsodik,
  • vagy ha elhalálozik.

A nyugdíjbiztosítási szerződésekre az évente félretett összeg 20%-a, de maximum évi 130.000 Ft igényelhető vissza, minden évben. A visszatérített összeg közvetlenül a szerződésre kerül könyvelésre, mely ezzel a megtakarítást gyarapítja!

A nyugdíjbiztosítás az állami nyugdíjtól független. Célja az öngondoskodás és a biztos jövedelem megteremtése a nyugdíjas évekre. Kifizetéskor kérhető a megtakarítás egy összegben vagy járadék formájában. A járadékfizetés alatti elhalálozás esetén a fennmaradó járadék örökölhető!

Más nyugdíjcélú termékekkel (NYESZ, Önkéntes nyugdíjpénztár) együtt, az igénybe vehető adókedvezmény mértéke elérheti az évi 280.000 Ft-ot!

A nyugdíjcélú életbiztosításoknak az egyik legfőbb előnye - a NYESZ-szel és a pénztárakkal szemben -, hogy van benne biztosítási védelem, vagyis, ha biztosított rokkanttá válik, vagy elhalálozik, akkor lényegesen több szolgáltatást kap Ő vagy a kedvezményezett, mintha egy pénztárban vagy NYESZ-en takarékoskodott volna. Emellett többféle portfólió közül választhatja ki az ügyfél az igényeinek megfelelő befektetési lehetőséget!

Kérjen Tőlünk személyre szabott ajánlatot!